Hyundai geeft Tsjechische werknemers opslag van 12 procent

hyundai-corp

Met verkoopstoppers zoals de i30 en Tucson die van de band rollen in Tsjechië is het belangrijk om je werkvolk gelukkig te houden. Daarom dat Hyundai heeft besloten haar Tsjechische werknemers een opslag te geven van gemiddeld 12 procent. Wanneer was jouw laatste opslag?

Tsjechië, niet enkel het thuisland van Skoda maar ook het land in de Europese Unie met de laagste werkloosheidsgraad. Want met amper 3,4 procent is bijna elke Tsjech aan het werk. Dat maakt natuurlijk dat de strijd voor werkkrachten bikkelhard is, waardoor lonen er vlotjes aan het aandikken zijn. Hyundai tast ook in de buidel om haar werknemers in de Nosovice-fabriek gelukkig te houden. Niet met een zakje snoep of dankjewel-bloemetje, wel met een stevige opslag.

Het resultaat is een opslag van gemiddeld 12 procent dit jaar. Het is te zeggen; 4,5 procent staat vast voor dit jaar (en nog eens 4,6 procent volgend jaar), de rest wordt aangevuld met een fikse bonus. Een nodige stap van Hyundai, want met de productie van de i30, Tuscon, ix20 en ix35 is de Tsjechische fabriek uitermate belangrijk voor het Zuid-Koreaanse merk.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Pieter E 19:47
afbeelding van Pieter E

Mijn opslag dateert van januari. 0,02%...

Jan2 13:44
afbeelding van Jan2

ze verdienen daar dan ook net iets minder

Uw reactie