Na 100 jaar gaat Harrods terug elektrisch met Nissan e-NV200

nissan-harrods

Londense luxewinkel Harrods nam in 1919 elektrische bestelbussen van het Amerikaanse Walker in dienst. Nu, net geen honderd jaar later doet het warenhuis dit opnieuw met de Nissan e-NV200. Veranderen tijden dan toch niet?

Harrods, hét Londense warenhuis voor luxe-artikelen draait al mee sinds 1834, waardoor het verschillende trends heeft zien opkomen. De automobiel is daar geen uitzondering op. Want om indruk te maken op haar klanten nam het warenhuis in 1919 elektrische bestelbussen in dienst. Al snel groeide die vloot uit tot zestig exemplaren van het Amerikaanse Walker. Met de komst van de benzinemotoren stierf de elktrobus echter uit. Tot nu, want Harrods keer terug naar haar verleden door samen te werken met Nissan.

nissan-harrod

Die leveren namelijk de e-NV200 als elektrisch alternatief. Handig voor de leveringen binnen de Londense stad. Niets gaat uit de mode zelfs elektrische wagens niet...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 6 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Alfred 11:20
afbeelding van Alfred

@Redactie: zo'n artikel tussendoor is altijd interessant, maar ik mis toch wat cijfers... Wat was er mogelijk met die elektrische wagens van toen, wat met die van nu, ... Misschien een idee voor volgende artikels :)

BertR. 12:14
afbeelding van BertR.

De redactie moet het ook doen met de informatie uit de persberichten die ze krijgen.

Alfred 12:20
afbeelding van Alfred

Dat klopt, maar de redactie heeft ook Google en zou dus ook wat meer randinformatie kunnen zoeken/geven ;-) Als de redactie zich puur beperkt tot persberichten, waarom zou ik dan nog net deze site willen bezoeken en niet de 100den anderen? Geen verwijt naar de redactie, ze zijn goed bezig, 't was enkel iets wat ik nog interessant zou gevonden hebben.

Wim 13:43
afbeelding van Wim

Je hebt gelijk Alfred, de Walker Electric Trucks hadden een 3,5 pk sterke electromotor met een batterijrange van 50 miles(80km), de bestelwagens hadden een topsnelheid van 12 MPH(19km/u). De e-NV220 heeft 109 pk, kan in theorie 170km ver en heeft een top van 120 km/u.

Alfred 15:39
afbeelding van Alfred

Ah voila, bedankt Wim! Dat dingetje uit 1919 zou in deze tijd dus nog bijna perfect meekunnen in de zone 30 centra :D

Wim 16:29
afbeelding van Wim

Absoluut, je zou er in ieder geval mee opvallen :p

Uw reactie