Officieel: Mazda2 aan de G-Vector (2017)

mazda2-2017_01

Mazda heeft haar Mazda2 een kleine opfriskuur gegeven. Waardoor de B-segmenter mag genieten van het experimentele G-Vectoring Control en een rits subtiele updates.

Vastenlandinfo hebben we nog niet waardoor we ons enkel kunnen baseren op die van het Verenigd Koninkrijk. Daar krijgt de Mazda2 een opfriskuur dat de GVC naar het kleintje brengt waardoor samen met aanpassingen aan vering en sturing het rijcomfort naar een hoger plan wordt getild.

Visueel geniet de opfrisbeurt van LED-koplampen, nieuwe velgen en een gekleurde head-updisplay. Tenslotte moet extra isolatie en nieuwe stoelen en stuur het interieur afmaken. Of er nieuwigheden onder de kap komen in ons Belgenland is op dit moment nog niet geweten. We houden je op de hoogte!

mazda2-2017
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
't gulden draakske 23:02
afbeelding van 't gulden draakske

Nog zo'n mooie fijngeslepen diamant van Mazda, ze worden steeds mooier. Wel vraag ik mij af of dit merk de overgang naar elektrische voertuigen gaat kunnen volgen, want jammer genoeg is dit merk te klein om de noodzakelijke dure investeringen in ontwikkeling en technologie van elektrische aandrijving te doen.

Jelledr 10:42
afbeelding van Jelledr

Ik denk wel hoor maar dat ze voor dergelijke projecten in eerste instantie samen zullen werken met Toyota en (eventueel)Mitsubishi.

Mazda is misschien klein maar bijzonder inventief. De FIAT 124 loopt zonder problemen van de zelfde band tussen alle andere modellen. Ongelooflijk hoe ze dit doen.

De CEO heeft ook al laten vermoeden dat ze wel degelijk mee zullen zijn, maar ze blijven echter wel heel geheimzinnig over de toekomst. Ongelooflijk lijk dit bedrijf, was ooit een kurk fabriek. Waren wel bijna failliet na het millennium maar stopten toen de samenwerking met Ford. Het gevolg kennen we: de snelst groeiende autobouwer op dit moment. Kodo heeft Mazda geen windeieren gelegd.

Jos D. 11:34
afbeelding van Jos D.

Ze hebben daarom dan ook een samenwerkingsverband met Toyota gesloten.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws