Honda Civic Type-R terug de snelste over Nürburgring

honda-civic-type-r-ronderecord

In de nooit eindigende strijd naar snelste rondetijden op de Nürburgring heeft Honda terug de kroon voor snelste voorwielaandrijver. Een kroon die ze dankzij een rondetijd van 7min43.8 op de nieuwe Civic Type-R mogen zetten. Tot Seat of Volkswagen met sneller gerief op de proppen komt natuurlijk.

Wat hebben Seat, Honda en Volkswagen gemeen? Wel, het triootje strijdt als een bende middeleeuwse ridders om de kroon van het koninkrijk Nürburgring. Met rondetijden van hun voorwielaangedreven modellen als strijdwapen. Seat startte het gevecht met de Leon Cupra, Volkswagen ging er over met de Golf GTI Clubsport, Seat terug met de Leon Cupra Under8, Honda met de Civic Typer-R en tenslotte Volkswagen terug met de Golf GTI Clubsport S. Als we het nog vers in het geheugen hebben.

En zo was de strijd beslecht en werd Volkswagen koning van de groene hel. Tot nu, want Honda zinde op wraak en ontkende de nieuwe generatie Civic Type-R. Het resultaat? 7 minuten 43 seconden en 8 honderdsten. Drie seconden sneller dan koning Clubsport S. Waardoor Volkswagen het kroontje moet afgeven aan de Japanners.

Wordt zeker en vast vervolgd...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws