Nissan gaat werk maken van Nismo

nissan-micra-nismo_01

Nissan heeft een eenheid opgericht dat marktspecifieke Nismo-modellen gaat creëren om het submerk wat aan te vetten. Waardoor er ons een hoop performante Japanners staan te wachten.

Eigenlijk laat Nissan enorm veel potentieel liggen met haar Nismo-afdeling. Want de producten die ze hebben zijn geen halfbakken creaties, de versheid ervan dan weer wel. Want hoewel je niets slecht kan zeggen over de GT-R in Nismo-trim (wegens: big daddy van supercarland), dragen de 370Z Nismo en Juke Nismo RS toch wel hun leeftijd mee. Klanten willen nieuw gerief en daar gaat Nissan nu op inspelen.

Dat doet het door het NISMO Cars Business Department - toegegeven, geen sexy naam - op te richten onder Autech Japan, Inc., een subbedrijf van Nissan dat auto's converteert naar bijvoorbeeld rolstoelvriendelijke exemplaren. Dat departement moet de lokale markten van de VS, Japan, het Midden-Oosten en Europa lezen en zich daarop baseren om nieuwe Nismo-derivaten uit te vinden. Denk aan een Micra Nismo voor ons, een Maxima Nismo voor de VS en pakweg een Armada Nismo voor het Midden-Oosten.

Bedoeling is Nismo als een sterker merk in de markt te zetten en de jaarlijkse verkoop van zo'n 15.000 exemplaren wereldwijd een boost te geven. Rouwig kunnen we daar natuurlijk niet om zijn.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie