Klein broertje Skoda Kodiaq heet Karoq

skoda-karoq-name-teaser

Skoda laat de Yeti uit Nepal achter zich liggen en trekt naar Alaska voor de naam van diens spirituele opvolger. Karoq is het geworden, een combo van 'auto' en 'pijl'. Of in mensentaal: de Volkswagen Tiguan van Skoda. Bij de dealer eind dit jaar.

Eigenlijk geen verrassing meer, de naam Karoq, want eerdere stukjes info lieten al uitschijnen dat de spirituele opvolger van de Yeti die naam zou dragen. Maar nu lost Skoda hem officieel, met meteen de beweegreden er achter. Zo is grote broer Kodiaq een link naar het Kodiak eiland aan de zuidkust van Alaska. Uit de taal die daar gesproken wordt mengelt Skoda auto (Kaa'raq) en pijl (Ruq) door elkaar om tot Karoq te komen. Tja, 't is maar waar de marketingafdeling een warm gevoel van krijgt.

Belangrijker natuurlijk is dat deze Karoq een Skoda-afgeleide wordt van de Volkswagen Tiguan en Seat Ateca. Twee suv's die momenteel als zoete broodjes over de toonbanken vliegen, waardoor er heus nog wel ééntje met een Tsjechische smaak bij kan. Daarvoor moeten we trouwens niet lang wachten, want op 18 mei zal Skoda al het doek halen van haar nieuwste. Waarna hij richting de dealer Karoq't eind dit jaar.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws