Nismo maakt er al werk van met 'Heritage Parts' Programma

nissan-heritage

Begin deze week liet Nissan weten haar Nismo-afdeling een serieuze boost te geven en kijk, de eerste vruchten worden al geplukt. Want via Nismo gaat Nissan terug originele onderdelen bouwen voor klassieke sportwagens van het merk zoals de Skyline R32 GT-R. Zodat je niet op de aftermarket moet voor een nieuwe bumper of instrumentencluster.

Porsche doet het al jaren, originele onderdelen aanbieden voor haar klassieke modellen. Vaak peperduur en nog vaker retevet - denk maar aan de radio met stiekem verstopt navigatiesysteem. Nissan, die volgen die denkpiste door via de Nismo-divisie een 'Heritage Parts'-programma op te richten. Waardoor eigenaars hun klassieke Japanner terug honderd procent origineel kunnen opbouwen.

Niet toevallig is de Skyline R32 GT-R het eerste product op het programma. Want nu die godzilla eindelijk legaal is om te importeren in de VS is de waarde ervan door het dak gegaan. Op termijn zullen er uiteraard nog andere modellen bijkomen. Denk aan heel de GT-R-familie (R33, R34) en sportwagens zoals de 300ZX, 240SX en de originele 240Z.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Jelledr 15:32
afbeelding van Jelledr

Ik had gezien dat meer en meer merken beginnen te doen. Altijd mooi meegenomen om terug nieuwe stukken te vinden ipv te moeten zoeken op tweedehands websites of beurzen.

Ik was laatst in Essen en daar stonden de grootste fabrikanten uit Duitsland gelijk op het autosalon on Brussel. Schitterende aankleding! Bij VW hing er een wand vol met heritage parts.

Evo X 10:24
afbeelding van Evo X

Komt inderdaad moment dat je geen onderdelen tweedehands meer vind of dat je geen volledige wagen voor onderdelen niet meer kan kopen. Dan is dit soort initiatieven wel interessant voor diegene die hun wagen niet weg willen.

Uw reactie