Officieel: Skoda Karoq is exact wat je verwacht (2017)

skoda-karoq-2017_02

Noem het een te heet gewassen Kodiaq of een Tsjechische Volkswagen Tiguan, feit is nu al dat de Karoq alles in zich heeft om een verkoopstopper te worden voor Skoda.

De Drievuldigheid is eindelijk klaar, want na de VW Tiguan en Seat Ateca-afgeleide haalt Skoda vandaag het doek van de Karoq, het Tsjechische derivaat zeg maar. Die bouwt op dezelfde fundamenten als Tiguan en co en visueel adopteert hij lijnen van grote broer Kodiaq. Misschien belangrijker om weten; deze Karoq vervangt meteen ook de Yeti.

Uniek aan de Karoq is de achterbank die je volledig uit het interieur kan halen om de laadruimte te doen stijgen tot maar liefst 1.810 liter. Genoeg om een BMW X5-rijder op z'n plaats te zetten aan de lokale Ikea wanneer hij naar je petieterige SUV kijkt. Ook nieuw voor Skoda is het digitale scherm vanuit de Audi TT en Audi A4 en Volkswagen Golf facelift.

skoda-karoq-2017

Onder de kap bekend VAG-gerief en de nagelnieuwe 1.5-liter TSI EVO turbobenzine met cilinderuitschakeling (150 pk). Een blok dat zijn intrede maakte in de Golf facelift. Onderaan het gamma dan weer een 115 pk sterke éénliter. Op het dieselschap 1.6 en tweeliters. Standaard spreek je de voorpootjes aan, optioneel krijg je vierwielaandrijving. Dit najaar start Skoda met de verkoop van haar Tiguan in Tsjechisch jasje.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Diedrik Moës 12:35
afbeelding van Diedrik Moës

Groter broer Ateca????? Grote broer Kodiaq zal je bedoelen
//Edit: Klopt als een bus, met al die nieuwe namen tegenwoordig... ;-)

oc 3 14:30
afbeelding van oc 3

Karoq is idd groter dan e Ateca, maar stuk kleiner dan Kodiaq ; like him, had ik het eerder geweten ... zopas Oc 3 aangeschaft.. ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws