Porsche 911 Turbo S Exclusive doet zijn naam eer aan

porsche-911-turbo-s-exclusive_04

Ontiegelijk snel, ontiegelijk knap maar vooral ontiegelijk exclusief. Met 607 pk van de tap en een oplage van 500 stuks. En o ja, hij is goud, deze 911 Turbo S Exclusive Series?

Ze verveelden zich blijkbaar bij Porsche Exclusive (Manufaktur), waardoor de personalisatie-afdeling van Porsche besloot om een 911 Turbo onder handen te nemen. Het resultaat is deze Exclusive Series, een wereldwijd tot 500 stuks gelimiteerde reeks. Waardoor je als Porsche-fanaat weer eentje hebt om op je verzamellijst te zetten, naast pakweg de 911 R en aankomende 911 GT2 RS.

porsche-911-turbo-s-exclusive

Hoe je de Exclusive zal herkennen? Niet moeilijk, want de 911 wordt gedrapeerd in een goud lakkleurtje, al kan je als klant ook voor saaiere tintjes kiezen. Bovenop de carrosserie worden twee dun geweven laagjes koolstofvezel gelegd als go fast-strepen en ook de nodige andere details (zoals de motorkap) worden in het goedje uitgedost. Specifieke 20-duims velgen maken het plaatje af.

Extra paarden

De 3.8-liter turbogeladen boxer krijgt eveneens een krachtinjectie waardoor het systeemvermogen op 607 paardne komt te liggen, 27 stuks meer dan de reguliere 911 Turbo. Het maakt alvast dat je amper 2,9 seconden nodig hebt om richting de honderd te snellen. Stoppen doe je dan weer door het keramische remsysteem die beschikken over zwarte remklauwen met gouden Porsche-logo.

porsche-911-turbo-s-exclusive

De gebruikelijke toeters en bellen tekenen eveneens present. Denk Porsche Active Suspension Management, Sport Chrono-pakket en achterasbesturing. Om echt te tonen dat het meer gaat dan wat gebruikelijke opties standaard aan te bieden steekt Porsche een fijn koperdraadje in de koolstofvezel sierlijsten binnenin. De dakhemel krijgt dan weer twee gouden strepen. Om het plaatje helemaal af te maken kan je een exclusieve horloge krijgen die bij je 911'er past. Een prijs plakt Porsche daar evenwel nog niet op. Wel op de wagen; 266.055 euro. Waarmee deze exclusieve versie zo'n 56.000 euro duurder is dan de instap-911 Turbo S. Koopje dus.

porsche-911-turbo-s-exclusive
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws