Skoda Citigo krijgt geen vervolgverhaal

skoda-citigo

Nog maar enkele maanden geleden kreeg de Skoda Citigo een facelift maar nu bevestigde Peter Solc, internationale sales manager van Skoda, dat het daar bij zal blijven. Want een tweede generatie staat niet op de planning. De reden? Iets met crossovers...

In sommige landen - we kijken naar jou, Nederland - een relatief succes, op grote schaal was de vraag voor de Citigo echter niet groot genoeg om een tweede generatie te rechtvaardigen. Schrappen dus, waardoor het Tsjechische merk gelden over houdt om te investeren in de sterk groeiende SUV- en Crossover-markt. De huidige gefacelifte versie van de Citigo blijft nog wel enkele jaren beschikbaar om de recente investering er toch nog uit te kunnen halen.

Skoda-Citigo

Keuze genoeg

Het segment van de kleine stadswagentjes is behoorlijk verzadigd met onder andere de immens populaire Fiat 500, Opel Adam, Smart Fortwo en Ford Ka. We hebben dan ook nog niet gesproken van de concurrentie binnenshuis zoals de Volkswagen Up! en Seat Mii. Er blijft dus nog voldoende keuze als je op zoek bent naar een auto in pocket size. Dankzij het uitgespaarde kapitaal kan Skoda zijn gamma met SUV’s, dat toch ook al behoorlijk verzadigd begint te geraken, uitbreiden met nog 2 modellen.

Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws