Cadillac frist XTS op

cadillac-xts-01

De Cadillac XTS, het verre neefje van de Opel Insignia, heeft een opfriskuur gekregen. Waardoor den Amerikaan een frisse reden heeft om af te zakken naar de Cadillac-dealer.

Ondertussen het meer dan verre neefje van de Opel Insignia, deze Cadillac XTS. Want waar de nieuwe generatie Insig al op het E2XX-platform staat, rolt deze opgepoetste XTS nog op de Epsilon II-fundamenten van de vorige Insignia. Nu goed, een klein detail voor ons natuurlijk. Amerikanen zullen de opgefriste XTS vooral herkennen aan nieuw bumperwerk voor en achter dat zelfs voor ons Europees oog fraai oogt. De futuristische en tevens hoekige designlijn van Cadillac maar dan weer iets ronder.

cadillac-xts

Het interieur is ook op punt met een nieuw infotainmentsysteem van GM (dat verdacht veel weg heeft van dat uit de Insignia) en betere materialen. Instapmotor van dienst is een 304 pk sterke 3.6 V6 gekoppeld aan een zestrapsautomaat. Is dat wat te min voor je, dan biedt Cadillac ook nog een twinturbo V6 met 410 pk en vierwielaandrijving aan. Hoe zouden ze in de VS denken over onze Europese Insignia met 110 pk sterke 1.6 diesel?

cadillac-xts
cadillac-xts
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie