Geen verrassing: Volvo gaat volledig voor elektrificatie

volvo-hybrid

Vanaf 2019 zal elke Volvo een elektromotor aan boord hebben, een bewuste stap van het Zweedse merk om de verbrandingsmotor stelselmatig uit te faseren en zo tegen 2025 1 miljoen elektrische wagens te verkopen.

Eerst zwierde het alle veelcilinders buiten, dan ontwikkelde het één generatie viercilinder met diesel- en benzinetoepassingen om daarna te laten weten dat dit de laatste generatie diesel is die het merk ooit zal ontwikkelen. Of anders gezegd; het is niet compleet onverwacht dat Volvo nu naar buiten komt met het nieuws dat het tegen 2019 elke wagen zal uitrusten met een elektrische motor.

Denk daarbij niet enkel aan volledig elektrische wagens - al komen die ook ten tonele - maar ook een hybrides en plug-inhybrides. Toch is het knap om weten dat je tegen 2019 simpelweg geen Volvo meer zal kunnen kopen zonder elektromotor aan boord. Het Zweedse merk merkt eveneens op dat de plug-ins zowel gebruik zullen maken van benzine- als dieselmotoren. Tussen 2019 en 2021 zal het merk dan weer vijf compleet elektrische modellen lanceren. Drie daarvan zullen de Volvo-badge dragen, twee modellen een sportieve Polestar-badge.

De aankondiging onderstreept Volvo's doelstelling om tegen 2025 1 miljoen elektrische wagens te verkopen. Met zo'n scherpe koerswijziging lijkt dat doel ook haalbaar.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws