Honda gaat haar SUV's importeren via Japan

honda-hr-v_01

Engeland en Mexico hebben afgedaan, want Honda gaat haar CR-V en HR-V in de toekomst importeren vanuit Japan. Dit om de fabrieken in het thuisland bezet te houden wegens teruggeschroefde verkoopcijfers in Japan.

Of het allemaal toevalligheden zijn dan wel ijzersterke planning, we zullen het nooit weten. Wel heeft Honda beslist al haar SUV's voor de Europese markt te importeren via Japan. Net wanneer de importtaks gaat wegvallen, Engeland met brexit zit (en daarbij horende taksen) en de uitverkoop in Japan wat stokt. Vooral dat laatste lijkt de doorslag te hebben gegeven, want als merk doe je er natuurlijk alles aan om fabrieken in eigen land volop te laten draaien.

Het gevolg is alvast dat de CR-V mag vertrekken uit Swindon (VK). Initieel zou 'ie nog vanuit Canada gaan komen vanaf 2018 maar Honda had geen zin om af te wachten hoe de gesprekken zouden uitdraaien rond een nieuwe vrije handel-regeling tussen Canada en Europa. Japan zal het dus worden. Net zoals de HR-V, die krijgt een facelift in 2019 en mag dan van Mexico verkassen naar het thuisland.

Niet dat ze nu in Swindon met knikkende knieën zitten trouwens, want de Britten mogen de nieuwe Civic in elkaar schroeven voor de gehele wereld. Dus ook voor de Japanse markt.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws