Wat?! Lexus heeft nog steeds 12 nieuwe LFA's in stock

lexus-lfa

Met amper 500 gebouwde exemplaren is de Lexus LFA een zeldzaam baasje. Toch vond niet elke LFA een klant, want het merk heeft alleen al in de VS nog 12 stuks bij de dealer staan.

Het waren de jongens van Autoblog.com die dit nieuwtje aan het licht brachten. Want tijdens het doorbladeren van de maandelijkse verkoopcijfers in de VS stond daar plots één verkochte LFA bij Lexus. Geen fout, volgens het Japanse merk, want het heeft enkel en alleen in de VS weet van 12 dealers die nog een onverkochte LFA hebben staan.

Investering

Niet het gevolg van geen geïnteresseerde klanten, wel het gevolg van de zeldzaamheid van de LFA. Want het is niet uitzonderlijk dat dealers zeldzaam gerief van het moederhuis kopen om het dan veilig te stockeren. Als een soort van investering zeg maar. Denk maar aan de Mitsubishi Lancer EVO IX die nog maar net voor 120.000 euro verkocht werd.

Anderzijds is het natuurlijk zonde dat die LFA's nooit de frisse wind door hun radiotoren hebben voelen waaien na al die jaren.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 7 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Optimus 14:08
afbeelding van Optimus

Deze dealers onmiddellijk strippen van hun lexus/toyota concessie.
Zo kan elke officiele dealer auto's gaan bijhouden om achter 10 jaar met een meerprijs te verkopen.
Dat tweedehands verkopers dit doen ok maar toch geen officiele dealers met nieuwe wagens?
Strippen van de dealerlijst dus ;)

Evo X 19:39
afbeelding van Evo X

In Lier staat zo een s2000, crx, een Civic van de jaren 80 (rond bolleke) en nog 'n paar modellen. in een showroom die niet word gebruikt tussen andere concessie houders. En da's altijd beetje kwijlen in 't voorbij rijden.

Yvesw 21:55
afbeelding van Yvesw

@Evo X: Waar dat juist, die S2K?

Evo X 10:21
afbeelding van Evo X

Kruispunt Carrefour, quick aan ring in Lier richting Duffel. Na 800 meter op rechtse kant. Voorbij cardoen garage. Weet echter niet of deze te koop staan, crx en s2000 staan daar al paar jaar. (Beetje verder is Honda garage theys misschien daar van, weet 'k niet)

Yvesw 11:57
afbeelding van Yvesw

Mij nog nooit opgevallen. Weet wel dat er vaak zeldzaam Saab-gerief staat (gezien daar vroeger garage was).

Evo X 13:08
afbeelding van Evo X

Vandaag gepasseerd, is showroom vlak voor honda garage theys. Daarnaast staat een donkere civic. Staat aan de linkerzijkant dus niet gelijk met de straat.

Evo X 16:53
afbeelding van Evo X

Bij diene Saab sevice komt men nog op onderhoud, en inderdaad regelmatig modellen jaren '80 te zien. Buren hebben ook zo ene, word nu al 10 jaar gebruikt om af en toe is mee te toeren. Is niks aan te zien qua koetswerk na kleine 40 jaar.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws