Honda Civic krijgt 1.6-diesel onder de kap

honda-civic-diesel-2017_01

Hoewel de diesel op z'n retour is, kan je het als merk in Europa bijna niet maken om geen diesel aan te bieden in je C-Segmenter. Toch deed Honda dat initieel met haar Civic. Tot nu. Want een nieuwe 1.6-diesel werd klaargestoomd voor de real life cyclus en mag nu onder de kap.

Geen ongekende bij Honda, de 1.6 i-DTEC. Al ging hij voor de Civic onder het mes. Dit om de diesel op punt te brengen voor de Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure, je weet wel, de cyclus op de openbare weg om uitstoot en normverbruik te bepalen. Voor die cyclus werkte Honda aan de manier hoe de motor omgaat met uitlaatgassen en werden zuigers geïnstalleerd met een lagere frictie.

honda-civic-diesel-2017

Het resultaat is een blok met 120 pk en 300 Nm koppel. Al wil je ondertussen natuurlijk het normverbruik en de CO2-uitstoot weten. Die moet toch lekker hoog liggen door die real life cyclus? Nou, valt heus mee. Want geef toe, een normverbruik van 3,7 l/100 km en een C02-uitstoot van 99 g/km is heus niet slecht. Vanaf maart 2018 kan je zo'n Civic diesel bestellen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws