Renault-Nissan slaat handen in elkaar met Dongfeng

renault-nissan-dongfeng

Fiat Chrysler Automobiles mag dan wel in gesprekken zijn met Chinese constructeurs, de Renault-Nissan Alliantie gaat samenwerken met Dongfeng om elektrische voertuigen te gaan verkopen op de Chinese markt.

Een goede trouwe joint venture, autobedrijven kunnen er maar geen genoeg van krijgen. Ook Renault en Nissan niet. Want de alliantie van het duo gaat samenwerken met het Chinese Dongfeng. Het doel? Gezamenlijk een elektrische wagen ontwikkelen voor de Chinese markt. Daarbij krijgen Renault en Nissan elk 25 procent van de joint venture in handen, Dongfeng neemt de grote koek met 50 procent. Waardoor ook meteen duidelijk is wie de grootste geldschieter zal zijn in het project.

De reden achter deze plotse samenwerking kan wel eens liggen bij de Chinese overheid. Die wil namelijk dat in 2018 maar liefst 8 procent van de verkochte wagens van een constructeur elektrisch zijn. Een verplichting die tegen 2025 stijgt tot 20 procent. Het maakt alvast dat globale automerken de handen in elkaar slaan om de markt te overspoelen met elektrische modellen. Of de nieuwe elektrokar ook naar onze contreien komt? Daar zouden we echter niet op hopen. Gezien het feit dat Nissan en Renault elk een eigen strategie hebben van elektrificatie in Europa.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie