Opel geeft Insignia sterkere diesel

cq5dam.web.1280.1280

Opel bouwt een nieuwe dieselmotor in de Insignia. De tweeliter krijgt een vermogen dat het hoogste is in de dieselgeschiedenis van Opel

De bestaande 2.0 dieselmotor wordt verder geupgrade en krijgt een nieuwe versie die zomaar even 210 pk vrijgeeft. Het koppel van 480 Nm komt al vrij bij 1.500 rpm. Je kan hem alleen verkrijgen met vierwielaandrijving en achttrapsautomaat.

Opel zegt dat de gebruiker volgens de NEDC-cyclus 6,9 l/100 km kan halen als gemiddeld verbruik voor deze diesel. Met de nieuwe WLTP-cyclus die vanaf begin deze maand in voege ging, wordt dat 7,5 tot 8 liter per 100 km. Het verbruik voor de Sports Tourer ligt iets hoger. De Insignia met 2.0 CDTi BiTurbo haalt een top van 233 km/u en rijdt in 7,9 seconden van 0 naar 100 km/u.

turboturbo

Opel maakt voor het bekomen van dit vermogen gebruik van een dubbele turbo op de motor. Ook bij de vorige generatie Insignia was die er al, al reikte het vermogen toen tot 195 pk en 400 Nm. Dat blok vond later ook zijn weg naar de Astra, Zafira Tourer en Cascada.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws