Ford trekt met 'Team Edison' ten strijde tegen Tesla

ford-elektrisch

Een vleugje tongue-in-cheek van de Blauwe Ovaal. Want Ford heeft de afdeling 'Team Edison' opgericht dat zich specifiek bezig gaat houden met elektrische wagens. En wie was de aartsrivaal van Nikola Tesla? Juist ja, Thomas Edison. Well played, Ford.

Een denktank, werkgroep of experimentenafdeling, zo kan je 'Team Edison' binnen Ford het best gaan noemen. In dat team mogen pientere ingenieurs werken aan technologieën voor nieuwe elektrische wagens van de Blauwe Ovaal. Al gaan er ook geruchten dat de afdeling is opgesteld om de markt goed in het oog te houden. Iets specifieker; succesvolle start-ups die werken aan elektrische wagens naar het bedrijf toe trekken.

Zo doet al langer het nieuws de ronde dat Lucid Motors met haar gerief staat de schudden aan het raam van Ford. Joint ventures oprichten met Chinese merken zou ook tot het takenpakket horen van Team Edison

Tesla VS Edison

De naam van de nieuwe afdeling is natuurlijk niet zo maar gekomen, want eind jaren 1800 waren Thomas Edison en Nikola Tesla grote rivalen van elkaar. Anno 2017 bestaat er dan weer zo'n elektrisch merkje genaamd Tesla, moest je het gemist hebben. Waardoor Ford de kans mooi zag om de naam Edison boven te halen. Des te meer omdat oprichter Henri Ford en Thomas Edison dikke vriendjes waren eind jaren 1800 - Ford werkte destijds zelfs voor de Edison Illuminating Company.

edisonandford

Een eerbetoon dus aan Thomas Edison, deze nieuwe werkgroep, voor al de vernieuwingen die de man op de wereld heeft gebracht. Je weet wel, de lamp - en in mindere mate de gelijkstroom.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws