Turkije wil tegen 2021 eigen wagen

erdogan

Met dit nieuws komt Turkse president Erdogan -en dat is de enige keer dat we zijn naam vernoemen- op de proppen.

De Turkse president heeft dit nieuws verkondigd en meldt daar ook nog even bij dat de wagen een grandioos succes wordt. Turken zouden de voorkeur geven aan een wagen van eigen makelij. Voor dit ambitieus project hebben 5 Turkse bedrijven de handen in elkaar geslagen om tegen 2019 met een concept op het toneel te verschijnen. Productie zou moeten starten in 2021 en voorlopig is de naam nog onbekend.

De Turken zijn niet aan hun proefstuk toe aangezien er tussen de jaren 60 en 90 al een Turks automerk op de markt was, Anadol. Momenteel worden er ook al Amerikaanse en Europese merken geproduceerd die naar overal op de wereld worden verscheept. Anadolu Group, BMC, Kiraca Holding, urkcell en Zorlu Holding hebben nog wel een heleboel werk om die deadline te halen.

Auteur: Auteur: Lelievre Kenny
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Adriaan 22:03
afbeelding van Adriaan

In ander nieuws over Erdogan dat nooit gaat gebeuren maar hij zelf wel wenst: Turks zal vanaf 2019 de meest gesproken taal ter wereld worden, Erdogan gaat persoonlijk voor de wereldvrede zorgen, en er zullen overal ter wereld in elk dorp standbeelden opgetrokken worden van Erdogan de beste leider dat we in de wereld ooit gezien hebben! Als zelf de russen lada hebben moeten verkopen aan Renault...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws