Officieel: Chevrolet Corvette ZR1 is terug

chevrolet_corvette_zr1

De baas der bazen is terug van weggeweest. Een V8 met een inhoud van 6.2 liter, een supercharger en een heleboel lichtgewicht carbon in en rond de wagen. Dat is het recept voor een nieuw Amerikaans icoon.

Chevrolet heeft eindelijk de Corvette ZR1 bevestigd van de huidige versie (C7). De mooiste Corvette in decennia wordt in één klap ook veruit de sterkste Corvette in decennia. In de vorige generatie ZR1 lag er ook een 6.2 liter V8 waar dat ze in die tijd 647 pk wisten uit te halen en daar moet de huidige versie vlotjes overgaan. De basis is terug een 6.2 liter V8 waar ze nu wel 766 paarden en 969 Nm weten uit te halen. Om op die cijfers terecht te komen hebben ze een supercharger en dubbele brandstofinjectie aan de motor bevestigd en die onder de prachtige lange motorkap gelegd.

chevrolet-corvette-zr1

Deze kracht kan je bedienen met een 7-trapshandgeschakelde of 8-trapsautomatische versnellingsbak. Momenteel zijn er nog geen 0-100 km/u cijfers of topsnelheid bekend. Corvette zegt wel dat de coupé, die 1.598 kg weegt, een top heeft dat boven de 337 km/u ligt. Wat hem dan ook de snelste Corvette tot op heden maakt.

chevrolet-corvette-zr1

Naast die lange motorkap, die deels voorzien is van carbon, heeft de ZR1 nog een hele hoop andere indrukwekkende en oogstrelende onderdelen die zijn vervaardigd uit deze lichtgewichte bouwstof. Vooraan een dikke lip en nog wat kleine spoilers en achter een spoiler of een nog grotere spoiler. Dit hangt er vanaf voor welke je dan zelf hebt gekozen. De ene, Low Wing, is goed voor de hoge topsnelheid en de andere, High Wing, geeft nog meer downforce in combinatie met een nog beter instelbare “Magic Ride Control”.

chevrolet-corvette-zr1

Naast de keuze voor een manuele of automatische versnellingsbak en die grote of grotere spoiler achteraan je wagen kan je ook kiezen voor de “Sebring Orange Design Package” optie. Dat maakt je Corvette oranje, de remblokken oranje, de gordels oranje en het stiksel … jep oranje. Maar deze optie hoeft natuurlijk niet hé.

chevrolet-corvette-zr1
Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws