Dacia Duster nu ook met Renault-badge

renault_duster_2018_1

Een paar maanden later dan Dacia stelt Renault haar versie van de Duster voor. Niet onlogisch, want Dacia wordt niet op alle markten gecommercialiseerd. Kijk even mee naar de verschillen.

Of beter: zoek even mee naar de verschillen. Want die zijn erg schaars. Aan de voorkant van de wagen beperkt het verschil zich tot de Renault-diamant op de grille, veel anders wijzigde er niet. Achteraan werd de handgreep van de kofferklep gewijzigd.

Binnenin dan? Tja, ook daar was Renault best tevreden met het werk van de Dacia-ontwerpers, want het zit 'm daar vooral in de details. Een iets groter stuurwiel met Renault-logo, dat zien we. Daarnaast werden de ronde ventilatieopeningen in de Dacia Duster vervangen door rechthoekige exemplaren in de Renault Duster. Daarmee ging het aantal ook van 5 naar 4 stuks.

Onder de kap van de Renault Duster zitten 1.6 en 2.0 benzinemotoren, met 115 en 145 pk. De diesels zijn net zoals de Duster de 1.5 dCi met 85 pk, 90 pk of 110 pk. Die laatste kan in de Renault ook met vierwielaandrijving besteld worden. De dCi 110 met voorwielaandrijving kan dan weer gebruik maken van Renault's automatische EDC-versnellingsbak met dubbele koppeling.

Bij ons moet je de Renault Duster niet verwachten, hier hebben we de Dacia-versie binnenkort weer rondrijden.

Ons artikel over de Dacia Duster lees je hier.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie