Volvo start XC40-productie in Gent

volvo-xc40-2017-gent-production_3

In één van de twee autofabrieken die ons land nog telt, was er begin deze maand reden tot euforie. De eerste exemplaren van de nieuwe XC40 rolden daar van de band.

Op 10 november al was te lezen op de website van Volvo Gent dat de eerste exemplaren van de XC40 van de band rolden. Gisteren gooide Volvo dan een persbericht buiten om vrolijk aan te kondigen dat de productie van de intussen al 13.000 bestelde wagens begonnen is.

globaal model

Bij de officiële start gisteren was sjiek volk aanwezig. Daaronder Belgisch premier Charles Michel, Volvo CEO Håkan Samuelsson en ook Senior Vice President Manufacturing and Logistics Javier Varela. In week 47 - deze week dus - willen ze 259 wagens produceren, om binnen twee weken te stijgen naar een wekelijks totaal van 464 tot 567 wagens. In 2018 willen ze in Gent 91.000 wagens gaan produceren.

De XC40 is een globaal model, wat wil zeggen dat export naar de VS mogelijk is. Tot de productie in het Chinese Luqiao start in 2019 wordt een groot deel van de Gentse XC40's nog verscheept naar Azië, stilaan een belangrijke afzetmarkt voor Volvo.

De XC40 moet een plaatsje opeisen voor Volvo in het wel érg felbevochten segment van de kleine SUV's. Hij komt in het gamma onder de XC90 en XC60 te staan. Het is ook de eerste Volvo die op het CMA-platform staat, het modulaire platform waar Volvo nog meer modellen op wil gaan stoelen.

Volvo Gent deed veel moeite om de productie van de XC40 binnen te halen. De productiehal voor het koetswerk werd 8.000 m² groter, 363 nieuwe robots werden geïnstalleerd.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws