Officieel: Mazda 6 facelift (2017)

2017_mazda_6_01

Mazda geeft zijn sedan 6 een gedegen opfriskuur en mikt naar eigen zeggen resoluut naar het premiumsegment.

Mazda pakt op de beursvloer van Los Angeles uit met een fel herziene 6. Uiterlijk blijven de verschillen met het oude model eerder beperkt tot de nieuwe grille. Maar aan de binnenkant vinden we een volledig herzien interieur met niet alleen nieuw meubilair voor- en achteraan, maar ook een hertekend dashboard met fel verbeterde materialen bovenop een nieuw 7- en 8-duim (aanraak)scherm van het infotainmentsysteem.

2017_mazda_6_interieur

Andere nieuwigheden zijn een head-up display met projectie op de voorruit, een 360° omgevingscamera en een variabele snelheidsregelaar met stop & go-functie. Tevens introduceren de Japanners ook een optionele zetelkoeling. Een primeur voor het merk.

2017_mazda_6_

Samen met extra geluidsisolatie, extra koetswerkstijfheid en een herziene ophanging voor meer comfort en stuurprecisie, mede dankzij de stuurinrichting die voortaan stijf gemonteerd is op het chassis, moet de 6 terug wat dichter aansluiten bij het echte premiumsegment. Het model wordt bij ons in de lente van 2018 in de showrooms verwacht.

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 4 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Koeky 19:24
afbeelding van Koeky

Blijf een prachtige wagen!
Vooral het nieuwe interieur ziet er fantastisch uit.
Ben ook wel benieuwd naar de wagon versie.

Hans Worst 02:14
afbeelding van Hans Worst

Nog steeds een uitzonderlijk mooie wagen, waar zelfs een Alfa Romeo Gulia niet kan aan tippen. Minpunt vond ik het dashboard, maar dit is zo te zien keurig opgelost met de facelift.

Koeky 13:28
afbeelding van Koeky

Wat is er mis met het dashboard?
Ik rij met het huidige model en vind het dashboard zeker niet verkeerd. Vrij sober maar toch stijlvol en het zit naar mening ook allemaal degelijk in elkaar.
Het nieuwe ziet er afgaande op de foto's nog beter uit!

Hans Worst 00:18
afbeelding van Hans Worst

Vergelijk jou dashboard eens met de facelift, dan zie je het wel dat ze ook daar eindelijk een grote stap voorwaarts hebben gezet.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws