Toyota introduceert tweede generatie Toyota Safety Sense

toyota_safety_sense_2

Voor wie het Toyota-lingo nog niet machtig zou zijn. Toyota Safety Sense (TSS) bundelt de actieve en passieve veiligheidssystemen die het risico op ongevallen kleiner en het rijden onder alle omstandigheden gemakkelijker maakt. Denk daarbij aan automatische grootlichten (AHB), botswaarschuwing met actieve noodrem (PCS), actieve rijbaanassistentie (LTA), dode hoek camera (BSM), verkeersbordherkenning (RSA) en adaptieve cruise control (ACC).

De nieuwe en tweede generatie (TSS 2) verkleint niet alleen de fysieke hardware maar vergroot ook nog eens de capaciteiten. Zo krijgt TSS 2 de hulp van actieve rijbaanassistentie met automatisch sturen tussen witte lijnen, een adaptieve cruise control met filefunctie, verkeersbordherkenning gelinkt aan de adaptieve cruise control en verhoogt het tenslotte ook de snelheden waarbij de veiligheidssystemen functioneren. Zo werkt actieve botswaarschuwing nu tot bij snelheden van 180 km/h waar dat vroeger slechts 80 km/h was.

Toyota levert zijn Toyota Safety Sense 2 op alle nieuwe modellen vanaf begin 2018. Hieronder vind je nog eens een handig overzicht van de verschillen.

toyota_safety_sense_2
Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws