Toyota steekt Land Cruiser in het nieuw

2017_toyota_land_cruiser_03

Er zijn nog zekerheden in het leven. Zoals een gedegen opfriskuur voor Toyota's evergreen.

Kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Drie peilers die de Land Cruiser-badge perfect samenvatten. Toyota's luxueuze offroader gaat in zijn huidige technische vorm reeds 10 jaar mee en ook nu blijft de SUV chassis-technisch gelijk aan het oude model. Wel heeft Toyota de Land Cruiser van nieuw smoelwerk voorzien, een kwalitatiever interieur met meer comfortsnufjes gegeven en de on- en offroadprestaties aangescherpt.

 2017_toyota_land_cruiser

Aan de binnenzijde vinden we een nieuw dashboard met nieuwe, functioneel gegroepeerde schakelaars, het Toyota Touch® 2 infotainmentsysteem met 8-duim aanraakscherm en een nieuw 4,2-duim multifunctioneel informatiedisplay met stuurbediening. Andere nieuwigheden zijn er in de vorm van geventileerde voorzetels, verwarmbare achterzetels, een elektrisch verwarmbare voorruit en verwarmbare ruitensproeiers, elektrisch verstelbare buitenspiegels die naar beneden kantelen wanneer de achteruitversnelling wordt ingeschakeld en een nieuw ontworpen intelligente sleutel.

 2017_toyota_land_cruiser

Om de terreinkwaliteiten van de Land Cruiser naar een nog hoger niveau te tillen zijn er drie verschillende achterdifferentiëlen (open, vergrendelbaar of nieuw Torsen-differentieel met beperkte slip). Ook werd het MTS-systeem (Multi-terrain Select System) verbeterd dankzij de toevoeging van een AUTO-modus, die automatisch wordt geactiveerd met de kruipfunctie met vijf snelheden. Daarnaast werd het gamma controlefuncties van het Multi-terrain-systeem uitgebreid met een bodemzicht (Underfloor View), een roterend vooraanzicht (Front View Rotation), een panoramisch zicht (Panoramic View) en een breedbeeldzicht naar achteren (Wide Rear View Display).

 2017_toyota_land_cruiser

Op het vlak van motoren geen nieuwigheden. De Land Cruiser blijft bij ons enkel beschikbaar met een 177 pk sterke viercilinder 2.8 D-4D-turbodieselmotor. In Oost-Europese landen is de luxueuze moddervreter wel nog verkrijgbaar met een 164 pk sterke 2.7 VVT-i-benzinemotor en een 249 pk sterke 4.0 VVT-i-benzinemotor. Tot slot introduceert Toyota nog het Toyota Safety Sense-systeem dat alle actieve en passieve veiligheidssystemen bundelt. Belgische prijzen voor de nieuwe Land Cruiser zijn er voorlopig nog niet.

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie