Toyota plant meer dan 10 elektrische auto's tegen 2020

2017_toyota_prius_charging

Toyota heeft momenteel geen enkele elektrische auto in zijn gamma. Een opvallende constatatie voor een autobouwer met veel groene credenties. Maar daar komt binnenkort dus verandering in.

Al sinds het ontstaan van de Prius in 1997 wordt Toyota aanzien als een van de voorvechters van de ecologische auto. Maar ondanks die grote voorsprong, zowel op het vlak van imago als batterij- en andere technologie, heeft Toyota twee decennia later nog steeds geen volledig elektrisch model in zijn portfolio. Een kwestie van terughoudenheid of het heimelijk niet geloven in EV's? We zullen het waarschijnlijk nooit weten.

Met de belofte dat de Japanners tegen 2020 meer dan 10 elektrische modellen willen bouwen komt daar nu verandering in. Tegen 2025 mogen we ons verwachten aan een elektrische variant van alle modellen Toyota en Lexus. Nog eens vijf jaar later plant het merk een totaalvolume van 5,5 miljoen hybrides, plug-in hybrides, EV's en waterstofauto's. Eén miljoen daarvan zouden puur elektrische auto's moeten zijn.

Opvallend is wel dat de elektrische modellen eerst voor de Chinese markt zullen worden gebouwd en pas daarna in de rest van de wereld zullen geïntroduceerd worden. De vrij radicale ommezwaai is volgens Toyota het gevolg van meerdere oorzaken. Enerzijds door de stijle opgang van de elektrische auto wereldwijd, anderzijds omdat Toyota een radicale doorbraak verwacht in batterijtechnologie die de elektrische auto ook economisch interessant maakt.

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws