Ssangyong Rodius facelift geeft je glimlach (2018)

ssangyong-rodius-facelift-2018-korandoturismo-1

Op Ssangyongs thuismarkt krijgt de Rodius een facelift. Die volgt volledig de trend van de jaren '90, waarbij de oranje pinkers plaatsmaken voor grijsgefumeerde.

Genoeg gelachen, hoe lelijk je de Rodius ook ooit gevonden hebt, de huidige is een praktische laadauto. 9 personen kan je meenemen, in sommige landen zelfs 11. En de looks die gingen er tegenover de vorige-met-dakkapel ook stevig op vooruit.

Intussen draait de nieuwe Rodius alweer een aantal jaren mee en was het volgens Ssangyong tijd voor een facelift. Dat gebeurt eerst op de thuismarkt waar de mensen hem "Korando Turismo" mogen noemen. De grootste wijziging zie je vooraan, met aangepast smoelwerk. Ook achteraan werd de bumper hertekend, zij het veel minder opvallend. Het maakt alvast dat de 'geslachtsziekte' weer wat aangenamer op het netvlies valt.

ssangyong-rodius-facelift-2018-korandoturismo

Wie instapt in de nieuwe Rodius, zal een nieuw stuurwiel zien, verder blijft het daar bij het oude, al brengt Ssangyong hem wel bij de tijd door het entertainmentsysteem compatibel te maken met Apple CarPlay en Android Auto.

ssangyong-rodius-facelift-2018-korandoturismo

Ook onder de kap geen nieuwigheden; de 2.2 diesel met 178 pk blijft daar trouw zijn noeste arbeid verrichten.

ssangyong-rodius-facelift-2018-korandoturismo
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 18:30
afbeelding van Wim

beetje VW zie ik er in :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws