Volkswagen Group domineerde Europese verkoop in 2017

vw-verkoop-europa-2017

Maar liefst één op de vier nieuwe wagens die in de EU verkocht werden in 2017 hadden de stempel van de Volkswagen Group aan boord. Waardoor je gerust kan stellen dat Volkswagen en zijn dochters omnipresent in het straatbeeld blijven.

Laat het even inzinken; net geen 24 procent van de nieuwe wagens die verkocht werden in Europa in 2017 kwamen van de Volkswagen Group. Of iets duidelijker; droegen een logo van VW, Audi, Skoda, Seat, Porsche, Bentley, Lamborghini of Bugatti. Goed voor maar liefst 3,6 miljoen (!) auto's. Het voordeel natuurlijk van zo'n grote portfolio te hebben. Het zal dan ook niet verbazen dat nummer twee ook over zo'n grote portefeuille beschikt.

We hebben het over PSA natuurlijk, met Peugeot, Citroën, DS en Opel in handen. Toch wisten ze maar de helft van de klanten te bereiken met een marktaandeel van 12 procent. Je moet dan ook respect hebben voor Renault, die het op zichzelf (en met de hulp van Dacia) toch nog 11 procent van de markt naar zich toe wist te spitsen.

Nog eens Volkswagen

Gaan we specifiek naar de merken kijken dan was - niet verrassend - Volkswagen hét grootste automerk in Europa 2017. Zo maar even 1.6 miljoen VW's wist het merk te verkopen. Renault volgt logischerwijs kort met 1,1 miljoen auto's en Ford sluit de top drie met 1 miljoen auto's.

Heb jij vorig jaar eentje van deze drie gekocht?

Cijfers: ACEA

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws