BMW 2 Reeks Active Tourer en 2 Reeks Gran Tourer opgefrist

new-bmw-2-series-facelift-2018

Op het autosalon van Brussel kan je in primeur de opgefriste BMW 2 Reeks Active Tourer en zijn grotere broer, de Gran Tourer, gaan bekijken.

Uiterlijk opsmuk is het eerste dat opvalt aan de nieuwe 2 Reeks in zijn Active of Gran Tourer outfit. BMW hertekende de koplampen tot zeshoekige vormen zodat de wagen beter in het gamma past. Tegelijk werden ze van het LED-type. Beide broertjes krijgen ook iets bredere nieren.Ook werden de bumpers wat hertekend om zich van de voorganger te onderscheiden. Dat kan je door te kijken naar de vernieuwde luchtinlaat. Vervolgens zie je achteraan één uitlaat aan elke kant van de nieuwe bumper. Tenslotte biedt BMW ook nieuwe velgen en koetswerkkleuren aan.

bmw-2-series-facelift-2018

Maar niet alleen uiterlijk is er verandering. Ook binnenin werden er zaken aangepast. De connectiviteit wordt uitgebreid door wat nieuwe zaken van de hogere modellen naar beneden te laten druipen. Inductieladen van je smartphone, Apple CarPlay, je agenda integreren in je wagen of live verkeersinformatie laten doorstromen op de infotainmentconsole, het kan tegenwoordig allemaal. We zien verder ook de komst van een adaptieve snelheidsregelaar.

bmw-2-series-facelift-2018

4 kilometer extra

Vervolgens kijken we eens onder de motorkap. Geen nieuwigheden daar, al worden de bestaande motoren wel bijgewerkt. Het aanbod gaat van 109 pk tot 192 pk (231 pk voor de Active Tourer), waarbij je verbruik volgens de theorie ergens tussen 4,3 en 6,4 l/100 km moet liggen. Daarbij hoort een CO2-uitstoot van 112 tot 147 g/km. Vanaf maart installeert BMW een uitlaatgasnabehandeling met AdBlue, om NOx af te breken. Tot op vandaag werden daar bij BMW andere technieken voor toegepast. De 225xe iPerformance krijgt een iets uitgebreider elektrisch rijbereik van 45 kilometer, voorheen 41 kilometer.

bmw-225xe-ip-facelift-2018

versnelling erbij

Wie niet graag manueel schakelt kan tegenwoordig gebruik maken van de nieuwe zeventrapsautomaat met dubbele koppeling. Nieuw op de 2 Reeks Active Tourer, maar je zag hem natuurlijk al in de Mini's zitten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie