Zenvo komt met nieuwe super/hypercar naar Genève

zenvo_teaser_1

Het Deense supercarbedrijf komt ook dit jaar weer naar Genève en zal er naar eigen zeggen een gloednieuw model hebben staan.

Ok, veel meer dan wat flauwe teaserplaatjes wil het bedrijf voorlopig niet geven. Alleen dat het het derde model wordt voor het merk na de ST1 en TS(1) R/GT. Al verwachten we ons toch aan een nieuwe evolutie van de bestaande auto, beter dan een van de grond af herontworpen model. Het Deense bedrijf kent al van bij de start een tumultueuze geschiedenis en is momenteel naar verluidt in handen van een Russische investeerder. Ook de CEO, Anzhela Kashina, heeft een Russisch pasport.

Het meest recente model van Zenvo, de TS1 GT, wordt aangedreven door een twin-supercharged 5,8-liter V8 die goed is voor 1.200 pk, gekoppeld aan een keuze uit drie verschillende transmissies gaande van een handgeschakelde zesbak tot een hydraulische single clutch transmissie met synchromeshes, dan wel een met rechte vertandingen. Daarmee knalt de TS1 GT in minimum 2,8 s naar de 100 km/h en naar een begrensde topsnelheid van 375 km/h.

Zenvo_TS1_GT

Prijskaartje? Een kleine 1,4 miljoen euro. Benieuwd waar zijn opvolger zich dus situeren zal want de huidige modellen zijn tot nu toe niet echt populair gebleken. Zo wil het bedrijf geen productieaantallen bekend maken.

Originele marketingstrategie

Om de nieuwe Zenvo te lanceren heeft het bedrijf een originele marketingstrategie ingeschakeld. Het zal daarbij gebruik maken van jonge, populaire fotografen van over de ganse wereld om het model gedurende 2018 wereldkundig te maken. Elk zullen ze een shoot mogen doen met het nieuwe model en deze vervolgens delen met hun vele volgers, waarna de meest populaire reeks eind dit jaar verkozen wordt.

Concreet gaat het om Bas Fransen (Nederland), Amy Shore (Verenigd Koningkrijk), Adam Bornstein (Verenigde Staten), Fred Atkins (Verenigd Koningkrijk), John Zhang (Verenigde Staten), Zach Brehl (Canada), Pepper Yandell (Verenigde Staten), Huseyin Erturk (Turkije), Domenic Staelberg (Duitsland), Jeremy Cliff (Verenigde Staten), Alex Penfold (Verenigd Koningkrijk), Darryll Jones (Zuid-Afrika) en Kevin McCauley (Verenigde Staten).

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie