Seat houdt Cupra boven de doopvont

cupra-logo

Maar wacht, er bestaan toch al Cupra-varianten van Seats? Klopt. Maar voortaan is Cupra een op zichzelf staand merk. Zoals Abarth dat bij Fiat is. Waardoor er een rits nieuwe Cupra's in de pijplijn zitten.

Het Cupra-aanbod is tegenwoordig wat povertjes bij Seat. Want buiten de Leon in verschillende Cupra-versies heeft Seat eerder al beslist geen sportieve variant van de nieuwe Ibiza te maken. Daar zit misschien een bepaalde strategie achter, want Seat heeft - zoals eerdere geruchten al lieten uitschijnen - besloten om van Cupra een op zichzelf staand merk te maken. Denk aan wat Volvo deed met Polestar of op een andere manier; wat Fiat doet met Abarth.

2 nieuwe modellen op til

Vooral die laatste vergelijking gaat op, want volgens Seat is het de bedoeling om de sportiefste uitvoeringen van een Seat uit te brengen onder de Cupra-paraplu. Niet enkel de Seat Leon Cupra zal daardoor voortaan door het leven gaan als Cupra Leon, er staan ook nieuwe modellen op til. Twee nieuwe modellen, moeten we insider-informatie geloven. Die zullen vanonder het doek worden gehaald tijdens een groot lanceringsevenement op 22 februari. Daarna mogen ze staan schitteren op het autosalon van Genève.

Blijft natuurlijk de hamvraag: welke twee modellen gaat Seat nog verCupra'en buiten de Leon? Dan toch de Ibiza? Of misschien de Arona? Waar we wel zeker van zijn is dat Cupra geen eigen modellen zal bouwen. Het zal dus steeds om 'verbouwingen' gaan.

Welke Cupra-mobiel willen jullie zien?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Nick De Dycker 14:51
afbeelding van Nick De Dycker

Gaat het prijs kaartje dan niet de hoogte in?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws