Nissan 370Zki is Japans sneeuwfolietje

nissan-370zki-officieel-2018_01

Weet je nog toen Nissan de GT-R aandrijflijn in de Juke stak? Wel, dit jaar steekt het Japanse merk rupsbanden en ski's onder een 370Z. Tja, wat moet je anders in het weekend doen?

De 370Z draait al zo lang mee dat 'ie heus geen hoofden meer gaat draaien op een autosalon. Waardoor de Amerikaanse afdeling van het merk besloot iets uniek te maken van de roadster voor het autosalon van Chicago. Nee, geen GT-R-motor voorin, wel ski's en rupsbanden onderaan. De 370Zki is geboren. Zowat het gekste ding dat je vandaag gaat zien, daar zijn we zeker van. Of Trump moet beslissen op de grote rode knop te drukken...

nissan-370zki-officieel-2018

Goed, terug naar de 370Zki. Moeten we Nissan geloven, dan was er enorm veel werk nodig de ski's voor en rupsbanden achter onder de sportwagen te krijgen. Niet enkel moest de carrosserie aangepast worden maar ook het gehele onderstel ging er eigenlijk uit. De uitlaatlijn moest aangepast worden, de ophangingsarmen verlengd of verkort worden en serieuze spacers duwen alles wat verder naar buiten. Het eindproduct ziet er alvast... euhm... speciaal uit. En zo heeft de 370Z weer even zijn 5 minutes of fame gekregen.

nissan-370zki-officieel-2018
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws