Porsche gaat 2x zoveel investeren in elektrificatie tegen 2022

porsche-eletrische-modellen

Even het budget opkrikken van 3 miljard naar 6 miljard euro. Bij Porsche kunnen ze dat. Alleen... voor elektrische modellen?!

Want jawel, de komende vier jaar zal Porsche maar liefst 6 miljard euro gaan investeren in de elektrificatie van haar modellengamma. Voordien sprak het merk over 3 miljard euro aan investeringen tegen 2022. Een verdubbeling dus.

Het speelt trouwens ook open kaart, want in één ruk geeft het merk uit Stuttgart te kennen waar het die extra 3 miljard euro zal spenderen. Zo gaat een extra 500 miljoen naar de ontwikkeling van de Mission E. Zowel naar varianten als derivaten, waardoor het duidelijk is dat er Tesla-gewijs meerdere versies op de baan zullen komen met niet enkel een verschil in range maar ook in vorm. Denk aan wat Porsche nu met de Panamera doet en het Sport Turismo-derivaat.

Daarnaast gaat 1 miljard naar de verdere elektrificatie van haar gamma. Meer plug-ins dus. Voor Panamera, Cayenne en - waarom ook niet - Macan. Of de sportwagens het komende decennium buiten schot blijven? Daar blijft Porsche nog wat vaag over maar een 911 plug-in zou in de pijplijn zitten. Het overgebleven anderhalf miljard zal Porsche investeren in het klaarstomen en ontwikkelen van infrastructuur. Zowel intern (productielijnen) als extern (mobiliteitsoplossingen, oplaadpalen).

Porsche-Centre-Antwerpen

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws