Officieel: Mercedes Sprinter in het nieuw

mercedes-sprinter_2019_9

Bestelwagens leven langer dan personenwagens. Dat de Mercedes Sprinter pas na 12 jaar vernieuwd wordt is dus niet abnormaal. Al hebben ze wel een serieuze inhaalslag te maken op vlak van technologieën.

Mits een facelift in 2014 was de tweede generatie Sprinter al je pakjesleverancier sinds 2006. Hoog tijd dus voor wat vernieuwing. Veel vernieuwing, want zo'n Sprinter heeft nu eenmaal veel varianten. Drie lengtematen qua wielbasis, achter- en vielwielaandrijving maar ook voorwielaandrijving en dat is een primeur. Een laadvermogen tussen de 3 en 5,5 ton, zodat ook de kleine zelfstandige bouwondernemer aan de slag kan. Over dat laadvermogen, laden gaat voortaan iets makkelijker met een laaddrempel die 8 centimeter lager komt te liggen.

mercedes-sprinter_2019

Een veelheid aan versies, betekent ook een uitgebreid aanbod aan motoren. De 2.1 diesel is verkrijgbaar in combinatie met achterwielaandrijving en goed voor 114, 143 of 163 pk. Voorwielaangedreven wordt dat 114, 143, of 177 pk. Die laatste is er alleen voor de woonwagenversie. De topmotorisatie is de 3.0 zescilinder met 190 pk. Gigantisch veel koppel heb je dan niet, 440 Nm moet volgens Mercedes wel volstaan, in tijden waarin de zwaarste personendiesels richting 900 Nm te gaan is dat niet uitzonderlijk veel. De versies met achterwiel- of vierwielaandrijving krijgen een 7G-Tronic Plus automatische versnellingsbak.

Vanaf 2019 komt er ook een elektrische versie van de Sprinter, al maakt Mercedes daar nog niet veel details over bekend.

mercedes-sprinter_2019

op groot scherm

Interieursgewijs gaat de Sprinter hetzelfde pad op als de personenwagens bij Mercedes. Optioneel krijg je de beschikking over een groot display, net als bij de A-Klasse uitgerust met het MBUX-systeem. Maar dat is niet de enige invloed uit de personenwagenreeks; knopjes op het stuurwiel, een zwart paneel rond de display, een automaatpook achter het stuurwiel.

mercedes-sprinter_2019

De Sprinter wordt ook meer dan ooit connected, dankzij het AdVANced-systeem dat communicatie tussen de vlootbeheerder en de chauffeur toelaat. Al is dat alweer een optie en kan je je bestelwagen ook zonder dat grote scherm krijgen.

Behalve het scherm en andere comfort in het interieur plant Mercedes ook een hoop veiligheidsvoorzieningen in de Sprinter. Denk maar aan Active Lane Keeping Assist, Active Brake Assist en een 360 graden camera. Ook Crosswind Assist - dat helpt bij plotse zijwind - en Blind Spot Assist zijn beschikbaar voor de bestelwagen.

Vanaf juni staat de Sprinter bij de dealers. De bestelwagen wordt gebouwd in het Duitse Düsseldorf en Ludwigsfelde. Ook in de Verenigde Staten zal de Sprinter van de band rollen, in North Charleston.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kevin 11:40
afbeelding van Kevin

Ik ben nu al curieus wat het gaat geven als ziekenwagens :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws