McLaren geeft ons wat info over Senna

mclaren_senna

De McLaren Senna wel te verstaan. De opvolger van de legendarische P1 werd aan de wereld voorgesteld in december en toen kregen we eveneens ook een kracht en koppel output. Maar nu is er verdere informatie voorhanden.

Wat weten we nog van de vorige keer? De McLaren Senna is de opvolger van de P1 in de Ultimate Series. Dat zijn de meest opvallende, snelste en hardcore McLarens op aarde. De Senna zal hier haantje de voorste zijn met 800 pk en 800 Nm koppel, die cijfers halen ze uit een 4 liter grote V8 met 2 turbo’s. Koppel deze cijfers dan aan een gewicht van 1.189 kilogram en je weet dat er iets spectaculair te wachten staat. Toen stopte alle informatie over de “met een enorme spoiler uitgeruste” McLaren ...

mclaren_senna

gemeten en geweten

... Nu weten we meer! Je kan best niet met je ogen knipperen want dan zou de acceleratie naar 100 km/u al achter de rug kunnen zijn. 2,8 seconden heeft de Senna nodig om zich van stilstand naar de drie cijfers te knallen. Niet indrukwekkend genoeg? 200 kilometer per uur zie je al passeren na amper 6,8 seconden. Ter vergelijking: een Abarth 595C Pista heeft meer tijd nodig om naar 100 km/u te kruipen. Je stopt pas met versnellen bij 340 km/u en die “beperkte” topsnelheid is te danken aan die immense spoiler die bij 250 km/u 800 kg downforce ontwikkelt want grip is natuurlijk essentieel, my good God.

Voor Senna moet je meer dan een miljoen euro neertellen en je bent eigenlijk al wel te laat mocht je er één willen. Alle 500 modellen zijn reeds uitgedeeld.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie