Juich purist!: Porsche heeft geen enkele diesel meer in het aanbod

2018_porsche_macan

Met de komst van de nieuwe Panamera en Cayenne stond er enkel nog een dieselversie van de Macan bij de Porsche-dealer. Ook die is nu verdwenen uit de bestellijst. Een mooie dag voor de Porsche-aficionado.

Een Porsche op diesel, twee decennia terug was het compleet heiligschennis. Al was een sedan, break of SUV van Porsche dat eindelijk ook. En die modellen hadden nu eenmaal baat bij een potente diesel op koppel. Zo was het initieel toch, want de nieuwe Panamera en al even nieuwe Cayenne doen het tegenwoordig zonder diesel, wel met plug-inbenzinekracht. De Macan, die had nog een 3-liter V6 turbodiesel van bij Audi maar ook die is nu verdwijnen uit de lijsten bij Porsche.

Het verdwijnen van diesels binnen het gamma is vooral te danken aan de interessante voorwaarden die je bij een plug-inhybride krijgt en de shift naar benzinemotoren. Diesels zijn voor Porsche altijd van minder belang geweest, dat heeft het merk meermaals zelf te kennen gegeven. Kracht bijgezet door het feit dat het merk altijd diesels ging lenen bij de Volkswagen-groep en er zelf nooit één van de grond af ontwikkelde. Of er ooit nog een diesel komt? Nou, een diesel-911 is bij deze wel helemaal uitgesloten. Een Cayenne met dieselpeut zou toch nog op de planning staan.

Auteur: Auteur: Lelievre Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws