Toyota wilt eigen Nürburgring in Japan

nurburgring

Toyota heeft plannen om de Nürburgring naar hun thuis land te brengen. Ja, dat moesten wij toch ook twee keer lezen om het te kunnen begrijpen.

Toyota gaat de komende jaren enorm veel investeren in een ontwikkelingscentrum in Aichi, Japan. De kosten worden geraamd op 2,8 miljard dollar, wat omgerekend neerkomt op ongeveer 2,277 miljard euro. Tegen 2023 moet de site operationeel zijn en zouden 3300 mensen er een job kunnen vinden. Dit aantal zal nog stijgen met 550 personen in de loop der jaren. Deze informatie heeft Nikkei Asain Review losgekregen bij de gigant.

Groene hel met rijst, aub

Het ontwikkelingscentrum zal over 11 verschillende testbanen beschikken waaronder een “op-de-Nürburgring-gebasseerde” racetrack. Het origineel exemplaar is meer dan 20 kilometer lang en Toyota gaat een racebaan creëren van 5,3 km lang die wel zal beschikken over identieke bochten en hoogte verschillen om de versnelling en nog belangrijker de remmen van de testvoertuigen tot het uiterste te testen. Verder zal er op de testbanen vooral ook aandacht worden besteed aan de ontwikkeling van alternatieve aandrijvingen.

Auteur: Auteur: Lelievre Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws