Rolls Royce Silver Ghost Collection als eerbetoon

rolls_royce_silver_ghost_collection

Rolls Royce komt met een “tot 35 stuks” gelimiteerde versie om de oer-Silver Ghost eer aan te doen. Deze zijn onder de naam Rolls Royce Silver Ghost Collection terug te vinden.

Als we de geschiedenisboeken openslaan dan leert Rolls Royce ons dat de Silver Ghost naam voor één Rolls bestemd was, maar later werd deze voor een gehele modellijn overgenomen. Een goedlopende modellijn in hun termen. Reden genoeg dus om een nieuwe en enorm exclusieve limited edition uit te brengen. Prijskaartje voor dat exclusief speelgoed? Nog onbekend.

Net wat anders

De gelimiteerde versie verwelkomt ook de modeljaarupdate van de Ghost. De voorkant wordt wat aangepast en de grille steekt daardoor wat verder naar voor. Je krijgt een nieuwe bumper en ook ineens nieuwe 21-duims velgen. Verder krijg je een aangepast infotainmentsysteem en zal je Rolls nog stiller zijn dan voorheen dankzij nieuwe geluidsisolatie. Nu komt hetgeen wat uniek is aan de Silver Ghost Collection. De beroemde Spirit of Ecstasy is volledig vervaardigd uit zilver en rust op een koperen voetstuk - dat verwijst naar het vele koper onder de motorkap van de originele Silver Ghost - waar de tekst “AX201” is ingegraveerd. Verder is de grille zwart en de naafdoppen krijgen de tekst “Silver Ghost Since 1907”.

rolls_royce_silver_ghost_collection

Voor de Silver Ghost Collection is er gekozen voor Cassiopeia Silver waarin er echte stukjes zilver zijn in verwerkt. Verder krijg je een coachline op de zijkant van je wagen. Binnenin zie je regelmatig een bepaald jaartal naar voorkomen, zou dat nu iets te maken hebben met de geboorte van de oer-Silver Ghost? Verder heb je ook nog heel wat speciaal groen leder, Forest Green genaamd.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie