Officieel: SsangYong Musso is Zuid-Koreaanse neushoorn (2018)

ssangyong-musso-2018_03

SsangYong is in een sneltempo haar al bestaande gamma aan het vernieuwen. De pick-up van de familie, de Actyon Sports, mag zijn verouderde looks en aparte naam in de vuilbak parkeren, voortaan is het Musso, een rasechte 4x4 pick-up volgens het merk.

Actyon Sports wordt Musso, dat is het grote nieuws dat SsangYong te vertellen heeft tijdens het autosalon van Genève. Helemaal normaal is de naam voor de pick-up nog steeds niet, want Musso is Zuid-Koreaans voor neushoorn. Stoer of banaal, we laten het alvast aan jullie over. Enfin, terug naar de Musso die in essentie een Rexton is met laadbak. Want zowel de SUV als de pick-up laten zich dragen op dezelfde body-on-frame-constructie.

ssangyong-musso-2018

Het is dan ook niet toevallig dat de Musso serieus wat gelijkenissen vertoont met die Rexton, ook op visueel vlak. We smaken 'm wel. En al zeker het interieur, dat best luxueus oogt voor een pick-up. Voorin geen kleine 1.9 diesel, wel een 2.2-liter viercilinder turbodiesel met 181 pk en 400 Nm koppel. Standaard aan een manuele zesbak, optioneel neemt een 6-trapsautomaat van Aisin het werk over. Op veiligheidsvlak eveneens een serieuze stap voorwaarts; rijstrookassistent, Rear Cross Traffic Alert en dodehoekdetectie tekenen present.

ssangyong-musso-2018

Hoeveel er achterin de laadbak kan of hoeveel de Musso mag trekken, dat geven de Koreanen niet mee. Gezien de stevige constructie onderhuids zal dat wel helemaal snor zitten.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie