Officieel: Kia Ceed Sportswagon (2018)

kia-ceed-sportswagon-2018_01

Nog geen maand na de lancering van de hatchback is Kia al klaar met de stationwagenversie van de Ceed. De Zuid-Koreanen noemen 'm de Sportswagon en hij slikt met gemak 600 liter in de koffer.

Kom je niet toe met een Ceed hatchback, dan kan je richting de Sportswagen kijken. Nee, niet de sportvariant, de Koreanen plakken die naam op de stationwagenversie. De technologie deelt hij helemaal met de vijfdeurs-Ceed - en de Hyundai i30 -, de koffer neemt een serieuze groeispurt. Daarvoor kan je de gegroeide lengte van 9,5 centimeter bedanken. Straffer nog; vooraan werd de overhang 2 centimeter korter waardoor we het eigenlijk over dik 11 centimeter moeten hebben. het resultaat? Een stouwvermogen van 600 liter dat makkelijker te bereiken is door een lagere snijlijn van de kofferklep. En daar draait het uiteindelijk toch helemaal om bij een stationwagen?

kia-ceed-sportswagon-2018

Binnenin wat we gewend zijn van Kia; rechte, droge lijnen en correcte materialen. Een 8-duimscherm moet het infotainment verzorgen, een wifi-hotspot de geeks plezieren. De chauffeur, die kan dan weer genieten van een actieve cruisecontrol en rijstrookassistent. Of in autonomietermen; Level 2. Dan weer in mensentaal; op de autostrade rolt deze Ceed zo goed als zelf.

kia-ceed-sportswagon-2018

Dat rollen doe je met een reeks aan motoren. Zo heb je een 1-liter driecilinder benzine (120 pk), een 1.4-liter viercilinder benzine (140 pk) én een oudere 1.4 met 100 pk om te dienen in het instapmodel. Dieselrijders profiteren van de nieuwe 1.6-diesel die voldoet aan de strengste nieuwe normen. 115 of 136 pk sterk is die, met 280 Nm koppel achter de hand.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws