Kia K9 is Koreaans vlaggenschip

kia-k9-k900-2018_01

Rijden in onze contreien bankdirecteurs rond met een Mercedes S-Klasse, dan doen ze dat in Zuid-Korea vaak met een K9. Een luxelimousine die ook in zijn nieuwe generatie richting Rusland, het Midden-Oosten en Noord-Amerika trekt maar West-Europa voorbij snelt.

Het summum op Kia-vlak in West-Europa blijft de Stinger, in de rest van de wereld hebben ze nog een overtreffende trap; deze K9. Die gaat nu aan de tweede generatie en enkele eerste plaatjes tonen wat de potige Kia in zijn mars heeft. Met de nieuwe wil Kia vooral meer potten gaan breken op de Amerikaanse markt. Waardoor het Zuid-Koreaanse merk de K9 dan ook zal onthullen op het autosalon van New York. Daar zal hij trouwens staan als K900. In Rusland heet 'ie dan weer Quoris. Drie namen dus voor deze sedan.

kia-k9-k900-2018

Evenveel motoren vallen er eveneens onder de kap te vinden. Instappen doe je met de topmotor uit de Stinger, de 3.3-liter V6. Daarboven staat een 3.8-liter V6 en helemaal bovenaan een lekker Amerikaans gezinde 5-liter V8. Je merkt het al, niet meteen iets voor onze Europese bodem... Zonde?

kia-k9-k900-2018
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws