Officieel: Toyota Yaris Sedan blijft Mazda in vermomming (2018)

toyota-yaris-sedan-2018_03

Toyota heeft besloten haar Yaris iA bij te punten. Die gaat voortaan door het leven als Yaris Sedan maar rolt nog steeds met het ex-Scion-DNA dat eigenlijk diens genen al leende bij Mazda. Jawel, zonder twijfel zowat de raarste wagen in het huidige autolandschap, deze Yaris Sedan.

Stap je hier de Toyota-verdeler binnen, dan zal je maar 1 carrosserievorm van de Yaris tegen het lijf lopen. In de VS mag de Yaris ook door het leven gaan als sedan. Een afdankertje van het Scion-submerk waar Toyota een streep door trok in 2016. Daar werd namelijk de iA verkocht, een sedan gebaseerd op de Mazda 2 Sedan (die je ook niet bij ons kan kopen). Met het verdwijnen van Scion, besloot moedermerk Toyota om de iA over te nemen. Zo ben je weer helemaal bij op wat volgt.

toyota-yaris-sedan-2018

Wat er juist volgt? Toyota heeft een update klaar voor haar Yaris iA, waarbij die iA de vuilbak in mag en plaats maakt voor Sedan. Een opfriskuur waarbij wat wordt getrokken aan het smoelwerk van de Yaris Sedan, een schoonheid is het echter nog steeds niet. Alle uitvoeringen hebben trommelremmen achter en een 1.5-liter viercilinder benzine met 106 pk en 140 Nm aan boord. Het interieur... dat is uiteraard puur Mazda.

toyota-yaris-sedan-2018

Waarom Toyota deze bastaard nog in het leven houdt? Vorig jaar sleet het Japanse merk nog 36.000 exemplaren van de compacte sedan. Om je een idee tegen; Audi verkocht vorig jaar minder auto's in heel België!

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Brysse Tom 07:41
afbeelding van Brysse Tom

heeft er iemand een kotszakje in de buurt voor dit lelijk monster aan de buitenkant? Dit gebeurt als je 2 grootmeesters aan het werk laat,de carroserie van Toyota (zo lelijk als de nacht) en de rest Mazda (goeie motoren en interieur) maar nu lukt het toch echt niet... zie toch liever de Mazda 2 sedan.een Mazda 3 sedan maar op te hoge temperatuur gewassen

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws