Officieel: Toyota RAV4 wordt hoekiger (2018)

toyota-rav4-2018_1

In New York stelt Toyota vandaag de nieuwe RAV4 voor. Die maakt gebruik van het TNGA-platform en van de looks van de C-HR.

Toyota toont de nieuwe RAV4 niet voor niets in de Verenigde Staten, een belangrijke markt voor het merk. In 2017 was de RAV4 daar nog steeds de meest populaire personenwagen.

Toyota veranderde dan ook niet zo heel veel aan het concept, al doet het uiterlijk anders vermoeden. De scherpe lijnen maken net als die van de Auris gebruik van de golf die de C-HR op gang bracht en Toyota ook in verscheidene concept cars tentoon stelde. Qua afmetingen blijft de RAV4 ongewijzigd zodat ook de nieuwe gewoon in je garage past. De wielbasis werd dan weer wel 3 centimeter langer, waarbij vooral de passagiers zullen juichen. Nochtans groeit ook de bagageruimte een klein beetje.

Qua motorisaties kiest Toyota in de USA alvast voor een 2.0 benzinemotor met manuele en automatische versnellingsbak. Ook een 2.5 liter grote hybridemotor komt op de lijst. Of die ook naar België komt, of hij wordt vervangen door de nieuwere tweeliter, is ons noig niet bekend.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie