Officieel: Jaguar lanceert F-Pace SVR (2018)

jaguar-f-pace-svr-2018-officieel_1

Het wordt drukbevolkt in het hot SUV-segment...

Jaguar wil gaan meespelen met de groten der SUV-land door een F-Pace SVR in het hoenderhok te gooien. Die krijgt de bekende 5.0 V8 Supercharged met 550 pk. Naast die pk's krijgt hij ook 680 Nm aan koppel mee. Niet dat dat het krachtigste in de stal van Jaguar is, want de XJR575 doet het met 575 pk. Voer voor een SVR+, of iets dergelijks. Oh ja, de topsnelheid bedraagt 283 km/u.

Porsche-Centre-Antwerpen

Om het geheel veilig in 4,3 seconden naar de 100 km/u te krijgen werden de veren vooraan 30 procent sterker en achteraan 10 procent sterker gemaakt. Het overhellen werd volgens Jaguar met 5 procent verminderd. Een Elektronisch differentieel zorgt ervoor dat de kracht gelijk wordt verdeeld tussen de wielen.

jaguar-f-pace-svr-2018-officieel_

Uiterlijk vertoon is er ook voor deze Special Vehicles Operations. Zo worden spoilers en koelsleuven her en der voorzien en krijgt hij 21 inch velgen. Wil je meer, kijk dan in de optielijst naar 22 inch grote matsers. Een speciaal uitlaatsysteem zorgt er net als bij de Range Rover Sport voor dat je met veel kabaal kan vertrekken, al zorgen de actieve kleppen er ook voor dat je het zelf kan dempen. Het systeem is overigens 6,6 kilogram lichter dan een origineel uitlaatsysteem.

Binnenin voorziet Jaguar overal SVR-emblemen op deze F-Pace en springen de sportzetels en de Sport Shift Selector in het oog.

jaguar-f-pace-svr-2018-officieel_

Met deze specs is de F-Pace klaar om te gaan spelen met de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio en de Macan Turbo. De ene is nog wat sneller, de ander bijt serieus in het stof.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Carlos 10:01
afbeelding van Carlos

Take all my money :-)

Uw reactie