Audi RS 5 Sportback is hier

audi_rs5_sportback

De Audi RS 5 Sportback ziet het zonlicht in de Verenigde Staten en zo kunnen we voor de eerste keer in de RS 5-geschiedenis een Sportback verwelkomen.

De vorige generatie van ReteSnelle A5-modellen was niet geschikt voor een Sportbackversie, waardoor je vroeger enkel een Snelle A5 Sportback kon bestellen. Hier brengt Audi verandering in met de huidige generatie van RS 5'en. Wanneer we de eerste RS 5 Sportback op de baan zullen zien, is vooralsnog onbekend.

Wat krijg je?

De Audi RS 5 Sportback kan genieten van dezelfde 2,9-liter V6 biturbo die over even veel paarden beschikt als de Coupé-versie, 450 pk. Net onder de 4 tellen zal je met de Sportback richting 100 km/u worden gekatapulteerd. Naar Duitse gewoonte zal de limiet op 250 km/u liggen, tik je het Dynamic Plus-pakket aan dan zie je 280 km/u verschijnen. De kracht wordt via de vier wielen op de grond gezet terwijl je kan genieten van een achttraps Steptronic-transmissie.

audi_rs5_sportback

Buitenaf is het meer van hetzelfde. De Audi RS 5 Sportback ligt 7 millimeter dichter bij de grond dan zijn niet-zo-potente versie en krijgt de typische RS-saus over zich. Ander bumperwerk met grotere koelgaten, 2 dikke uitlaatpijpen en een diffuser. Zelf het speciale groen kleurtje van op de Audi RS 5 Coupé kan je terugvinden op de Sportback.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Carlos 16:47
afbeelding van Carlos

EINDELIJK :-).
Maar ook voor Europa? Bij de eerste bekendmaking spraken ze over enkel voor de USA?

Uw reactie