Maserati Levante Trofeo is Koeken Troef

maserati-levante-trofeo-2018

Spraken we gisterochtend nog over een drukbevolkt hot SUV segment, dan gooit Maserati daar nu nog deze overtreffende trap van de Levante bovenop.

Het kon inderdaad niet dat binnen de Fiat-familie de Alfa Romeo Stelvio aan de haal mocht gaan met de titel van snelste SUV. Daarom lanceert Maserati nu de Levante Trofeo, voorzien van een dikke V8.
Porsche-Centre-Antwerpen

wie doet beter?

Die 3.8 V8 is niet helemaal dezelfde als diegene die je in de Quattroporte GTS terugvindt. In de Levante Trofeo levert het blok namelijk 590 pk en 730 Nm, terwijl de Quattroporte GTS het met 530 en 710 Nm moet stellen. Met die stevige cijfers jakkert de Levante Trofeo in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u, terwijl de topsnelheid volgens de Italianen "meer dan 300 km/u" moet bereiken.

maserati-levante-trofeo-2018

Dat zal wel een serieuze doorn in het oog zijn van de concurrentie, waar de Porsche Cayenne Turbo 'maar' 550 pk levert en Range Rover met de Sport SVR op 575 pk strandt. Zelfs de Mercedes-AMG GLE 63 S doet het met 585 pk net iétsje minder goed.

maserati-levante-trofeo-2018

Dikke spoilers en een speciale grille zijn de herkenningspunten van de Levante Trofeo aan de buitenzijde. 22 inch velgen en carbon sideskirts maken het geheel nog wat bruter, Matric LED-koplampen maken het geheel helemaal af.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 10:49
afbeelding van Wim

baas boven baas

Techno Patat 18:12
afbeelding van Techno Patat

Duidelijk, het was er op wachten! Is de levante formaat van de gle eigenlijk? Ik dacht dat de Levante viel onder de Macan/glc/stelvio/Q5 en consoorten. En dan is het met z’n 590pk wel een serieuze eindbaas :D!

Wel spijtig, die frontaal foto en foto recht van achter denk ik: bwa bwa. En dan zie je dat zijprofiel en wat is dat een heerlijk profiel! Prachtig gespierd, alles mooi ronde lijnen die knap doorlopen,... die velgen en dat lipje doen hem goed, ik ben wel fan!

Uw reactie