Officieel: Nissan Altima is middelvinger naar Crossovers (2018)

nissan-altima-2018_01

Vorig jaar kregen we nog de strakgelijnde Vmotion 2.0 voorgeschoteld, vandaag betreedt de productie-afgeleide het toneel in de vorm van de Altima.

Met het verdwijnen van de Primera in 2007 heeft Nissan al een dik decennium geen berline meer in haar gamma staan. En nee, deze Altima gaat daar niets aan veranderen. Want hoewel voor een hoop markten (VS, Rusland,...) bolt deze middenklasser West-Europa zo voorbij. Of dat spijtig is hangt natuurlijk van je persoonlijke smaak af, al moet gezegd worden dat de 6de generatie Altima op niets gelijkt dat we hier kennen van Nissan. Oké, misschien op de Micra, die een gelijkaardige snoet herbergt.

nissan-altima-2018

Al is niet enkel de styling een primeur, want onder de kap wordt de 3.5-liter V6 benzine vervangen door een 2.0 viercilinder. "Nou en", zou je denken? Wel, deze viercilinder met 248 bhp is de eerste productiemotor waarbij de compressieratio aangepast kan worden. In mensentaal; de VC-Turbo kan heel 'lui' ontbranden om zuinig voor de dag te komen of net zeer explosief ontbranden om pittig uit de hoek te komen. In geektermen; de motor kan switchen tussen een 8:1 en 14:1 compressieratio.

nissan-altima-2018

Is dat allemaal wat te hip voor de gemiddelde Amerikaan, dan kan die ook nog voor een 2.5-liter benzinemotor gaan met 188 pk. Al zal diezelfde Amerikaan dan ook schrik hebben voor het ProPilo-systeem met een hoop veiligheidsnufjes. Vinden jullie het spijtig dat deze Altima niet naar onze contreien komt?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 7 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Waxweazel 14:59
afbeelding van Waxweazel

Toch wel jammer dat dergelijke auto's hier in Europe niet worden aangeboden omdat de domme massa enkel maar een "premium" badge willen op hun vervoersmiddel.

James Speytebroodt 21:12
afbeelding van James Speytebroodt

hihi ja groot gelijk jong ik vind dat ook tegenwoordig......tja Europa he......we zijn moeilijke autoklanten he......

FLP 15:16
afbeelding van FLP

Waarom zijn de klinken er zomaar ergens tegenaan gegooid? Deze zitten niet op dezelfde hoogte of zijn ook niet uitgelijnd met de plooi die door de zijkant loopt. Heel raar/lelijk..

Techno Patat 18:16
afbeelding van Techno Patat

Inderdaad heel raar en lelijk! Jammer want de voorkant is wel knap :D! Gewoon meegespoten en ingewerkte klinken gingen 10x knapper zijn...

Sander Vranckx 08:13
afbeelding van Sander Vranckx

klinken worden nooit zomaar tegenaan gegooid, wees maar zeker dat elk detail, ook deurklinken, door een heel designteam mintieus wordt bestudeerd. Je kan discussieëren over goede smaak, of een geslaagd design, maar niets gebeurt zo maar lukraak.

Tom Wauters 06:06
afbeelding van Tom Wauters

1 rammelende qashqai met veel problemen is genoeg geweest voor mij.
Voor mij hoeft het niet meer

4g63 11:45
afbeelding van 4g63

In de omgeving ook iemand grote kosten met dieseltje van Qashqai, niet de enige.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws