Ford Mustang Cobra Jet neemt strijd mee naar de dragstrip

ford_mustang_cobra_jet

Zet even je cowboyhoed op en steek een tandenstoker in je mond. Nu we ons wat meer Amerikaans voelen, heeft dit nieuws nog wat extra indrukwekkendheid. Ford heeft eindelijk een antwoord klaar voor de “whiplash-veroorzakende” Dodge Challenger Demon in de vorm van een Ford Mustang Cobra Jet.

Als we de geschiedenisboeken openslaan, zien we dat dit niet de eerste keer is dat Ford met deze naam op de proppen komt. In 1968 was er de Shelby GT500KR met een 7.0-liter V8 die ook ontwikkeld was om de dragstrip aan te vallen. In 2008 was er een eerbetoon voor zijn veertigste verjaardag, de FR500CJ met 900 paarden uit een 5.4-liter V8.

uniek

Om toch wat aandacht te besteden aan de natuur is hier ook een downsizing van toepassing. De nieuwe Cobra Jet zal het moeten doen met maar een 5.2-liter V8 met supercharger die de kwartmijl in 8,5 seconden moet kunnen afleggen. Dit is een seconde sneller dan de extreme Dodge Challenger Demon. Door de afstelling van de aandrijvingslijn heeft deze Mustang een top van 241 km/u. Er zullen maar 68 modellen worden geproduceerd dus reken maar op een heftig prijskaartje.

Auteur: Auteur: Lelievre Kenny
Reacties: 4 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Waxweazel 15:30
afbeelding van Waxweazel

Met 241 km/u als topsnelheid zal je dus door gelijk welke hot-hatch uit het C-segment worden voorbij gestoken op de Autobahn xp

steven 16:07
afbeelding van steven

De auto is gebouwd voor de quarter mile. D.w.z. snelle acceleratie. Hiervoor is een lage verhouding (nummeriek hoger) in de achteras voorzien. Dit gaat ten koste van de topsnelheid...

FLP 16:09
afbeelding van FLP

Het gaat dan ook niet om topsnelheid op de autobahn, maar acceleratie op de dragstrip. Vandaar staat er dat de transmissie hierop is afgesteld. Korte verhoudingen om snel op te trekken. Daar offer je dus je topsnelheid voor op.

Techno Patat 03:35
afbeelding van Techno Patat

Da’s niet eens raar, het merendeel van de raceauto’s heeft een veel lagere topsnelheid dan hun supercar broertjes. Raceauto’s en dragstrip auto’s hebben gewoonweg geen topsnelheid nodig...

Ik vraag me wel nog af hoe straatlegaal die mustang is en hoe rijdbaar. Want de Demon is al bij al op de normale banden nog prima te rijden zolang je geen volgas geeft :p! Met deze specs is dat dan wel een heel straffe prestatie!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws