Officieel: Maybach Vision Ultimate Luxury is ultieme crossover (2018)

vision-mercedes-maybach-ultimate-luxury-concept-2018_01

Hoe het liefdeskind van een Maybach S-Klasse en een Mercedes GLS er uit ziet? Als deze Vision Ultimate Luxury. Een bizarre creatie met 750 elektro-pk's die de aandacht moet trekken op de Auto China show in Beijing.

Hij passeerde eerder al gelekt de revue maar nu krijgen we 'm in vol ornaat te zien; de Maybach Vision Ultimate Luxury. Een mond vol voor een conceptwagen die moet tonen dat Maybach speelt met elektrische aandrijvingen. Om de aandacht extra te trekken besloot het merk twee van de meest succesvolle luxemodellen - de sedan en de SUV - te verzoenen tot één geheel. Of dat echter op iets trekt? Dat laten we helemaal in het midden.

vision-mercedes-maybach-ultimate-luxury-concept-2018

Over het interieur zijn we alvast meer te spreken. Maagdelijk wit leder met diamanten stiksels, roos-gouden accenten en achterin een theeset (met verwarming!) tussen de twee aparte stoelen. Spek naar de bek van de Oosterse klanten maar ook wij Europeanen kunnen hier onze goesting in vinden.

vision-mercedes-maybach-ultimate-luxury-concept-2018

Belangrijker is misschien wel de aandrijving onder de kap. Want geen V12, wel vier elektromotoren die hun gezamenlijke 750 pk over de vier wielen mogen verdelen via de peut die ze uit een 80 kWh sterke batterij weten te halen. Maybach geeft een range van 500 kilometer op, een conceptwaarde zullen we maar zeggen.

vision-mercedes-maybach-ultimate-luxury-concept-2018

Deze Vision Ultimate Luxury lijkt alvast te hinten naar twee toekomstige producten van het luxemerk van Mercedes: een SUV en een elektrisch model. Mogelijks zelfs in één. Al zal dat hoogstwaarschijnlijk geen SUV met sedanlooks zijn, wel een Mercedes-maybach GLS.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws