Fiesta Sports Van is sportieve koerier

ford-fiesta-sport-van_1

De tijden van witte bestelbusjes en zwarte bumpers zijn definitief voorbij. Of toch als je Ford mag geloven. Daar gooien ze de achterbank uit de Fiesta en doen ze ook de ramen verdwijnen. Een ST-kitje is dan weer wel aanwezig.

Een bestelwagen is het eigenlijk niet, deze Fiesta hoort onder de noemer panel van door het leven te gaan. Bij Ford maken ze daar Sports Van van. Het idee blijft hetzelfde, achterbank eruit en de achterste vensters vervangen door panelen. Om hem dat sportieve uiterlijk te geven dat zijn naam doet vermoeden, zijn er de ST-Line bumpers en de 18 inch grote velgen.

Onder de kap van de Fiesta Sports Van heb je keuze tussen de 1.0 EcoBoost met 120 pk of de 125 pk sterke 1.5 TDCi.

nuttig vermogen

De Fiesta Sports Van krijgt een laadruimte van 1,3 meter diep, met een inhoud van zowat 1m³. Je mag maximaal 500 kilogram extra meenemen, al zien we de wagen vooral gebruikt worden bij de security-bedrijven, net zoals de huidige generatie. Wie toch iets wil laden kan gerust zijn, dankzij de beschermende materialen in de laadruimte worden eventuele beschadigingen beperkt.

ford-fiesta-sport-van

Ford introduceert de Fiesta Sports Van in het Verenigd Koninkrijk. Of de wagen ook bij ons geïntroduceerd wordt, weten we voorlopig niet.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws